Lustrumexcursie Tsjechië, 8-12 mei 2018

Tsjechië, kasteel Karlstein
De excursie van het 17e Lustrum van de LGV ging naar Tjechië en werd geleid door Dr. Petr Budil (Tsjechische Geologische Dienst) en Dr. Oldřich Fatka (Karels-Universiteit in Praag) en gecoördineerd door Dr. Jan de Coo.

Video & Velddagboek

Met dank aan de LGV-leden Frits Bonvie en Leo Minnigh voor de creatieve en beeldende bijdragen aan deze excursie:

Het programma was:

 • Dinsdag 8 mei
  aankomst in Praag op eigen gelegenheid, inchecken hotel (Green Garden)
 • Woensdag 9 mei
  Cambrium in het Skryje-Týřovice gebied,
  lunch in het Trilobit Restaurant, bezoek aan het Barrande monument en museum.
 • Donderdag 10 mei
  Ordovicium en golden spikes in Siluur en Devoon in de omgeving van Beroun en Karlstein. Er wordt o.a. een bezoek gebracht aan het schitterende Kasteel Karlstein.
 • Vrijdag 11 mei
  geologische bezienswaardigheden in en rond Praag én op speciaal verzoek is op deze dag toegevoegd een partner programma, opdat de schoonheid en geneugten van Praag verkend worden.
 • Zaterdag 12 mei
  uitchecken hotel en terugkeer op eigen gelegenheid.


Achtergrondinformatie

Het Barrandium is een uniek geologisch gebied pal ten zuidwesten van Praag met een vrijwel complete opeenvolging van niet-metamorfe sedimentaire en vulkanische gesteentes uit het vroeg-Paleozoïcum (Cambrium, Ordovicium, Siluur en Devoon).

Algemene info over de Lustrumexcursie Tsjechië, 8-12 mei 2018 (pdf)
Barrandium Diës Presentatie – Jan de Coo (behorende bij lustrumexcursie Tsjechië, 8-12 mei 2018)

De reis van en naar Tjechië dient ieder zelf te regelen. Het hotel wordt voor u geboekt zodra u zich heeft aangemeld. Dit betreft het uitstekende 4-star Green Garden Hotel in Praag. De excursie ter plaatse, vervoer, begeleiding, hotel en alle maaltijden zijn met uitzondering van uw reisverzekering inbegrepen in de kosten. Dat is: 425 euro op basis van 2-persoonskamer en 605 euro op basis van 1-persoonskamer over te maken op bankrekening NL68 ABNA 0566420457 van de LGV o.v.v. voorjaarsexcursie Tjechië 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *