Lustrumexcursie Tsjechië, 8-12 mei 2018

Tsjechië, kasteel Karlstein
De excursie van het 17e Lustrum van de LGV ging naar Tjechië en werd geleid door Dr. Petr Budil (Tsjechische Geologische Dienst) en Dr. Oldřich Fatka (Karels-Universiteit in Praag) en gecoördineerd door Dr. Jan de Coo.

Video & Velddagboek

Met dank aan de LGV-leden Frits Bonvie en Leo Minnigh voor de creatieve en beeldende bijdragen aan deze excursie:

Het programma was:

  • Dinsdag 8 mei
    aankomst in Praag op eigen gelegenheid, inchecken hotel (Green Garden)
  • Woensdag 9 mei
    Cambrium in het Skryje-Týřovice gebied,
    lunch in het Trilobit Restaurant, bezoek aan het Barrande monument en museum.
  • Donderdag 10 mei
    Ordovicium en golden spikes in Siluur en Devoon in de omgeving van Beroun en Karlstein. Er wordt o.a. een bezoek gebracht aan het schitterende Kasteel Karlstein.
  • Vrijdag 11 mei
    geologische bezienswaardigheden in en rond Praag én op speciaal verzoek is op deze dag toegevoegd een partner programma, opdat de schoonheid en geneugten van Praag verkend worden.
  • Zaterdag 12 mei
    uitchecken hotel en terugkeer op eigen gelegenheid.


Achtergrondinformatie

Het Barrandium is een uniek geologisch gebied pal ten zuidwesten van Praag met een vrijwel complete opeenvolging van niet-metamorfe sedimentaire en vulkanische gesteentes uit het vroeg-Paleozoïcum (Cambrium, Ordovicium, Siluur en Devoon).

Algemene info over de Lustrumexcursie Tsjechië, 8-12 mei 2018 (pdf)
Barrandium Diës Presentatie – Jan de Coo (behorende bij lustrumexcursie Tsjechië, 8-12 mei 2018)

De reis van en naar Tjechië dient ieder zelf te regelen. Het hotel wordt voor u geboekt zodra u zich heeft aangemeld. Dit betreft het uitstekende 4-star Green Garden Hotel in Praag. De excursie ter plaatse, vervoer, begeleiding, hotel en alle maaltijden zijn met uitzondering van uw reisverzekering inbegrepen in de kosten. Dat is: 425 euro op basis van 2-persoonskamer en 605 euro op basis van 1-persoonskamer over te maken op bankrekening NL68 ABNA 0566420457 van de LGV o.v.v. voorjaarsexcursie Tjechië 2018.

3 gedachten over “Lustrumexcursie Tsjechië, 8-12 mei 2018

  1. Verzoek aan Jan de Coo; gaarne een grote foto van de mélanges van Tjechie op de LGV website website publiceren,
    De mélanges op Sardinie zijn reeds gedetermineerd door Eberhard Fraas uit Tuebingen in 1904.

  2. Richard Boersma introduceerde mij aan Prof. de Raaf in Utrecht die zeer enthousiast was over mijn werk over het Cambrium in Sardinie: De Tsjechen hebben vrij recent mijn werk op Sardinie bevestigd. In het internet zijn verdere gegevens onder: EurekaMag.com The Sardic tectonic phase in SW Sardinia: a concept rejected. In de toekomst kunnen wij eventueel uitgebreider contact opnemen.

  3. Hierbij een bericht voor Jan de Coo en eventueel andere geologen/sedimentologen die zich met de Boulonnais hebben beziggehouden. Zou ik alstublieft met iemand contact mogen opnemen?
    Het gaat om het volgende: In de jaren 2007 t/m 2014 hebben wij (ik kom d’r zo op) Richard Boersma (van wat destijds heette de sedimentologische afdeling van het instituut geologie aan de Universiteit van Utrecht) gevolgd in zijn werk m.b.t. de Boulonnais. Je weet misschien dat Richard Boersma inmiddels is overleden. Overigens heeft hij veel van zijn werk samen met Dirk Beets en een collega in Madrid gedaan…
    Nu hebben wij met z’n drieën naast uiteraard Richard, opnames op locatie gemaakt en eindeloos Richard aan het woord gelaten en e.e.a. geregistreerd met video en foto’s…. Theo Storimans en ik hebben beloofd dat wij ooit, dit naar ons idee belangrijke werk van Richard zouden afwerken tot -zeg een zestal- toonbare documentaire films over de sedimentologische aspecten van de Boulonnais. Nu zijn Theo en ik geen “geologische deskundigen”, want jurist en documentaire filmmaker. Wij komen d’r niet uit en willen heel graag hulp, al was het alleen maar, dat we wat fragmenten aan jullie voorleggen en dan vragen om er wat structuur in te brengen en ons te helpen met het identificeren van verschillende opnames.
    Om een lang verhaal kort te maken: Met wie zou ik dienaangaande contact mogen opnemen??? Met dank en groet, Hans Fröling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.