Lustrum activiteit De Schroef, 21 april 2018

Beste Allen,

LGV - stop continental drift, april 2018
Stop Continental Drift – LGV

De LGV bestaat dit jaar (2018) 85 jaar. De fixatie van onze continentale plaat d.m.v. een schroef, heeft 40 jaar geleden plaatsgevonden. Die gebeurtenis was onderdeel van de activiteiten van de International Stop Continental Drift Society (ISCDS). Dit vormde aanleiding voor het LGV Bestuur om een bijzondere Lustrum activiteit te organiseren in Leiden op zaterdag 21 April (2018).

De Schroef, 40 jaar (Leiden)
De Schroef, 40 jaar (Leiden)
Bekijk hier 2 video’s:

  1. Plaatsting De Schroef, 1 april 1978 &
  2. Onthulling plaquette naar aanleiding van het 85-jarig bestaan van de LGV en het opnieuw vastzetten van de continenten, 21 april 2018! (door Frits Bonvie)

Hieronder het programma van de lustrumactiviteit destijds op 21 april 2018

Het programma is als volgt (hier in pdf: Lustrum 21 April 2018):

Tijd – Activiteit:

  • 14h00 – Verzamelen voor de ingang van het voormalig Geologisch en Mineralogisch Instituut, voorheen Garenmarkt 1B, nu Kruytschip.
  • 14h10 – Onthulling van de herinneringsplaquette die is aangebracht bij de ingang van het huidige appartementencomplex het Kruytschip. De plaquette memoreert dat het Geologisch Instituut gevestigd was in dit gebouw. Toast wordt uitgebracht op dit memorabele moment.
  • 14h30 – Vertrek te voet naar het Kamerlingh Onnes Gebouw, Steenschuur 25, op nog geen 5 minuten lopen afstand aan de overzijde van het Van der Werf park. Plaatsnemen in de Lorentzzaal.
  • 15h00 – Korte inleiding door Praeses Nout den Boer ter gelegenheid van 85 jaar LGV, gevolgd door een inleiding door Assessor Leo Minnigh over de plaatsing van de schroef en iets over de International Stop Continental Drift Society die door John Holden is opgericht. John komt speciaal op uitnodiging van de LGV vanuit de VS naar Leiden.
  • 15h30 – Lezing door John Holden
  • 16h30 – Distributie aan LGV-ers van USB-sticks met Stop the Continental Drift documentatie. Tevens verkoop van T-shirts met passend opschrift. Vervolgens te voet naar etablissement Einstein, Nieuwe Rijn 19, op niet veel meer dan 5 minuten lopen afstand.
  • 17h00 – Borrel in café-restaurant Einstein
  • 18h00 – Diner in café-restaurant Einstein

Uiteraard is uw partner of geïnteresseerde familie welkom om aanwezig te zijn. De kosten van deelname aan de borrel en het diner bedragen 38 euro per persoon. Opgave van deelname is noodzakelijk, en vermeldt u daarbij of een dieetbeperking van toepassing is. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar abactis a.i. Bert Schuchmann.

Uw deelname wordt geregistreerd zodra u de kosten van deelname hebt overgemaakt (vóór 12 april).

Wij kunnen u deze middag van harte aanbevelen en kijken uit naar uw komst.

Vriendelijke groet,
Bert Schuchmann
abactis a.i.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.