Voorjaarsexcursie LGV 2019 (6-10 mei) Bilbao

Foto’s gemaakt tijdens de excursie staan onderaan de pagina.

Het Bestuur heeft het genoegen u uit te nodigen voor de jaarlijkse LGV Voorjaarsexcursie, die zal gaan naar Bilbao (Noord-Spanje) en omgeving en zal plaatsvinden van maandag 6 mei t/m vrijdag 10 mei 2019. Tijdens de Diës wordt de excursie toegelicht en kunt u zich alsnog opgeven voor deelname. Echter, het verdient nadrukkelijk de voorkeur om u in een zo vroeg mogelijk stadium op te geven en zelf uw vlucht te boeken.

Nadere gegevens zijn als volgt:

GEOLOGIE VAN BILBAO EN OMGEVING

De excursie wordt geleid door de expert van dit gebied Dr. Aitor Payros Agirre (Univ Bilbao). We verzamelen op maandag 6 mei in de namiddag in het Ibis hotel van Bilbao, zodat we gezamenlijk kunnen dineren.

Guggenheim Museum, Bilbao
Guggenheim Museum, Bilbao

Gedurende de excursie blijven we in dit hotel. De volgende drie dagen (dinsdag – donderdag) zijn we op stap, waarbij zowel geologie (vooral stratigrafie) als cultuur (b.v. bezoek aan Guernica) aan bod zullen komen. De vrijdag is gereserveerd om zelf de stad te verkennen en/of het beroemde Guggenheim Museum te bezoeken.

Reisgegevens

De gesuggereerde vliegtijden met KLM zijn maandag 6 mei vertrek uit Amsterdam Schiphol om 14.20 uur, de terugvlucht op vrijdag 10 mei vertrekt om 17.10 uur uit Bilbao. De heen- en terugreis kan zelf worden georganiseerd en is voor eigen rekening.

Verblijf

Hotel Ibis Bilbao Centro, Calle Gral. Concha, 28, 48010 Bilbao, Vizcaya. In geval u per auto komt: parkeren bij het hotel kost €10,- per dag

Voorlopig Programma

– Maandag 6 Mei: Verzamelen in de bar van het hotel om 18.00 uur. Gezamenlijk diner.

This distinctive formation of nature is called 'flysch', which is the distinguishing feature of the whole coastline
This distinctive formation of nature is called ‘flysch’, which is the distinguishing feature of the whole coastline.

– Dinsdag 7 Mei: Onder-Krijt platform carbonaten en helling afzettingen gerelateerd aan de opening van de Golf van Biskaye. Bezoek aan Guernica.

– Woensdag 8 Mei: Geopark bij Zumaia, Getaria. Boven-Krijt en Cenozoische pelagische sedimenten en turbidieten afgezet tijdens het Pyreneeën orogeen.

– Donderdag 9 Mei: Quintana Entrepeñas. Oligoceen-Mioceen terrestrial afzettingen (palustrine systemen en alluvial fans), gaccumuleerd in een intramontaan piggy-back basin tijdens late fases van de Pyreneën orogenese. Middeleeuws kasteel Frias.

– Vrijdag 10 Mei: Eigen invulling, zoals bijv. het Guggenheim Museum.

De diners zullen gezamenlijk in nabijgelegen restaurants plaatsvinden. Er is (nog) geen apart partnerprogramma, organisatie daarvan hangt af van aantal deelname. Volgens Dr. Agirre is het Modemuseum in Getaria een bezoek waard: dit geldt ook voor het Middeleeuwse Kasteel van Frias, waar rondleidingen gegeven worden. De kosten van deze uitstapjes zijn niet in de excursieprijs opgenomen.

De excursieprijs is €510 p.p,, incl. hotel, de maaltijden, gids en touringcar. De vlucht naar Bilbao is niet in de prijs inbegrepen en dient u zelf te reserveren. Deze prijs is op basis van gebruik van een tweepersoonskamer. In geval u een éénpersoonskamer gebruikt wordt dit €670.

Graag z.s.m. opgeven en uiterlijk vóór 15 maart 2019 bij de Abactis a.i. (of via lgvwebsite@gmail.com). U bent geregistreerd voor deelname zodra wij uw betaling hebben ontvangen op rekening NL68 ABNA 0566420457 van de LGV o.v.v. Bilbao 2019.

Presentatie Voorjaarsexcursie 2019
Arthur van Vliet

Met vriendelijke groet,
Bert Schuchmann
LGV Abactis a.i.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.