Koos Nootenboom overleden

Beste Allen,

Koos Nootenboom, docent
Koos Nootenboom, docent
Tot mijn spijt bericht ik u dat Drs. Koos Noteboom ruim 2 jaar geleden is overleden. Dit bericht bereikte mij onlangs via LGV-er Drs. Jan Burgerhout die in Calgary woont. Uit het LGV-archief blijkt dat er over het overlijden van Koos niet eerder bericht werd gestuurd. Bij deze.

Jan en Koos waren bijzonder goede vrienden vanaf de tijd dat zij samen in Galicië karteerwerk deden vanuit het dorp Arzua, 40km ten oosten van Santiago. Jan vertrok na zijn afstuderen naar Canada, en werkte daar als geoloog, later als pastoraal werker (chaplain). Koos rolde al tijdens zijn studie in het voortgezet onderwijs en vond dat prima. Hij werd docent aardrijkskunde; conrector, rector en later lid van Central Directie van de Rijks Scholen Gemeenschap (RSG) Hoekse Waard in Oud-Beijerland. Niettemin bleef hij lesgeven.
Koos Notenboom – krantenartikel docent

Koos genoot van het leven; hield van lesgeven; kreeg de leerlingen zover om aandachtig te zijn en hun huiswerk te doen. De kracht van Koos was zijn welgemeende aandacht voor de leerlingen die hij respectvol tegemoet trad en de ruimte gaf hun eigen verhaal te doen. Bijgevoegd is een artikel uit 2006 dat verscheen in het Kompas, een regionaal weekblad. Het geeft een goed beeld van Koos.

Koos was gehuwd met Els Stoutjesdijk, had twee kinderen Ad en Manon, en 5 kleinkinderen. Koos was enorm gesteld op zijn gezin, en hij wordt herinnerd als een bijzonder liefdevolle, zorgzame man en vader. Koos overleed op 13 februari 2017 geheel onverwacht en werd 70 jaar oud.
Overlijdensbericht Koos Notenboom

Koos was mijn jaargenoot (1968): ik genoot van de goedlachse man. Leo Minnigh en ik denken met groot plezier terug aan de tijd dat Koos deelnam aan bierestafettes. Hij liet de spanning oplopen en als laatste in de rij wist hij zonder uitzondering zijn kant te doen winnen. Hij zette de pint bier aan de mond en dronk die in één teug leeg. Dat deed niemand hem na.

Jan Burgerhout en Koos onderhielden een leven lang contact en bezochten elkaar over en weer. Jan heeft een persoonlijke in memoriam geschreven getiteld “Herinneringen aan mijn vriend Koos Notenboom”, met daarin ook een bijdrage van Els Notenboom. Ik kan deze tekst van harte aanbevelen aan diegenen die Koos hebben gekend. In plaats van dit plenair rond te sturen verzoek ik u om uw interesse kenbaar te maken. Ik stuur u vervolgens de tekst toe.

Met vriendelijke groet,
Bert Schuchmann
LGV abactis a.i.

Koos Notenboom - Canada (rechts)
Koos Notenboom – Canada (rechts)
Koos Notenboom - Galicie (tafel rechts)
Koos Notenboom – Galicie (tafel rechts)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.