Toni Brants overleden

Beste Allen,

Tot mijn spijt deel ik u mede dat op 10 September 2018 LGV-er Drs. Toni Brants is overleden.

Toni is geboren in Nederlands-Indië en begon in 1951 aan zijn studie geologie in Leiden. Hij sprak als geen ander vloeiend Soendanees. Toni was enthousiast roeier en hiermee doende tot op hoge leeftijd.

Zijn loopbaan werd ingevuld door contracten bij bedrijven en ontwikkelingsorganisaties (VN; DGIS) op het gebied van mineraal exploratie. Uit eigen ervaring weet ik dat hij in de mid-jaren 80 een succesvol goudexploratie project leidde in Burkina Faso, in de tijd dat ik als jongeman daar een drinkwater project leidde. Inmiddels is Burkina in volume de 4e goudexporteur van Afrika. Wij kwamen elkaar een enkele keer tegen. Een vriendelijke man; een andere generatie.

Toni was in zijn pensioenperiode regelmatig bezoeker van de LGV diës: voor het laatst in 2010, het jaar dat hij 80 werd.

De begrafenis vond plaats op 17 September 2018 in Gouda (voor verdere details zie Overlijdensbericht Ton Brants). Aanwezigheid van diegenen die Toni Brants tijdens de studie, loopbaan of via de LGV hebben gekend zal door de naasten ongetwijfeld worden gewaardeerd. Mij is bekend dat een LGV-er aanwezig zal zijn.

De familie is door de LGV per brief gecondoleerd.

Met vriendelijke groet,
Bert Schuchmann
LGV abactis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.