Oproep aan jongere LGV leden

Beste ‘jongere’ leden van de LGV,
Begin dit jaar stuurde ik een bericht uit waarin ik aangaf hoezeer onze vergrijzende vereniging de deelname en inzet van de jongere leden nodig heeft om elk jaar weer een interessant en actueel diesprogramma samen te stellen en excursies naar nieuwe streken te organiseren.

Ik schreef toen: “Deelnemers aan deze activiteiten zijn in grote mate onze gerespecteerde, oudere, reeds gepensioneerde leden”.

Een analyse van deelnemerslijsten laat zien dat slechts 15-25 % van de deelnemers bestaat uit leden van JvA 1970 en later. Die groep is dus inderdaad ondervertegenwoordigd. Om de LGV levensvatbaar te houden wil ik je nogmaals oproepen om aan onze activiteiten deel te nemen.

Maar ook wil ik vragen om ideeën en wensen met ons te delen. Wat verwacht jij van de LGV?

De LGV organiseert jaarlijks de dies, met interessante lezingen en mogelijkheden om mede-geologen te ontmoeten, de voorjaarsexcursie, met steeds een hoogstaand geologisch programma, en de najaarsexcursie, een 1-daagse excursie in Nederland met een geologisch onderwerp.

Gezien de matige opkomst van de ‘jongere LGV’ers’ , zou het kunnen dat het programma zoals we dat nu hebben, de jongere LGV’ers niet genoeg aanspreekt. Graag krijgen we suggesties van jullie wat de LGV anders of extra moet organiseren.

Laat van je horen, want alleen samen zorgen we dat de LGV een gerespecteerde vereniging blijft!

Nout den Boer, praeses LGV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.