Convocaat voorjaarsexcursie Vogezen 2015

Beste LGV leden,
Na een geslaagde dies kijken we alweer vooruit naar de voorjaarsexcursie en dat is dit jaar een 4-daagse trip naar de Vogezen, van vrijdag 24 t/m maandag 27 april 2015.
Arie Speksnijder en Peter Floor zijn druk bezig met de voorbereiding en gaan volgende maand ter plaatse uitzoeken welke van de vele ontsluitingen we beslist moeten bezoeken om een goed beeld te krijgen van de ingewikkelde geologie van dat gebied.
Behalve geologisch interessante plaatsen hopen we ook tijd te maken voor stadsschoon, panorama’s en natuurlijk lekker eten en een goed glas wijn.

De excursie omvat vier thema’s:

 1. Het Varistisch orogeen, veelal kristallijne gesteenten (inclusief type sectie van contact metamorphose)
 2. De Mesozoische bedekking (met nadruk op Buntsandstein)
 3. De Rijnslenk en bijbehorend vulkanisme (Kaiserstuhl)
 4. Energie aspecten (aardolie en aardwarmte).

We zullen tijdens de excursie geen lange of steile wandelingen maken. Per ontsluiting wordt meegedeeld welke lichamelijke inspanning vereist is; het is uiteraard altijd mogelijk een excursiepunt over te slaan.

Wij overnachten in de twee hieronder genoemde hotels.

  1. voor 24 en 25 april:
   Hotel restaurant Aux2roses

11 rue de Strasbourg, 68600 NEUF-BRISACH
Tel :0033 3 89 72 56 03, www.alsace2roses.com

 • voor 26 april:
  Hôtellerie du Mont Sainte-Odile, 67530 Ottrott
  Tel: 0388958053, www.mont-sainte-odile.com

 

De kosten van de excursie schatten we momenteel op € 435,- op basis van een 2 pers. kamer en € 495,- op basis van een 1 pers. kamer en inclusief lunches en avondmaaltijden. Deze bijdrage moet mogelijk nog iets bijgesteld worden.
We verzoeken u ons vóór 25 februari per e-mail te laten weten of u wilt deelnemen, met hoeveel personen en 1 of 2 persoonskamer wenst. Meer dan 20 leden + partners hebben zich op de dies al aangemeld, dus wacht niet te lang, de touringcar is gauw gevuld!

Deelnemers krijgen over enkele weken een verzoek de excursiekosten over te maken op onze rekening en ontvangen begin april 2015 meer informatie over programma en logistiek.

Namens het bestuur,
Frits Bonvie, h.t. ab-actis LGV


De Leidse Universiteit startte onlangs het project ‘Breng de zon naar Leiden’ en zoekt naar financiële steun. Van harte aanbevolen!

De Oude Sterrewacht bouwt voor het eerst in 68 jaar weer een nieuwe telescoop: een zonnekijker die voor iedereen toegankelijk is. Dit gebeurt in een unieke samenwerking tussen astronomen, vrijwilligers en het publiek. Met uw hulp zal de zon straks voor iedereen levensgroot ‘live’ te zien zijn in het bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht. Zo’n spectaculair beeld is een prachtige introductie in de wondere wereld van wetenschap en techniek: een inspiratie voor jong en oud.

Meer informatie op steunleiden.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.