2016 Jaarverslag LGV

Jaarverslag over het verenigingsjaar 2016

De dies werd dit jaar gevierd op 13 februari in het Golden Tulip hotel in Leiden. Het thema van de dies was “De tijd zal het leren”. Prof. Dr. Jan Wijbrans gaf een uiteenzetting over zijn taken als bijzonder hoogleraar en de onderzoeken die hij leidt. Daarna volgden lezingen van 3 van zijn leerlingen. Klaudia Kuiper over Paleocene kool in het Western Interior Basin, Noord-Amerika; Bertram Uunk over datering van metamorfose van Syros, Griekenland en Xilin Sun over isotopen herkomst in sedimenten van de Yangtze rivier, China.
Het dagprogramma werd bijgewoond door 59 leden (+ partners), de Algemene Ledenvergadering door 40 leden en aan het diner in restaurant KITCH& namen 37 personen deel.

De voorjaarsexcursie vond plaats van 22-24 april naar de Overijsselse Vecht van bron tot monding.
De excursie werd geleid door Leo Minnigh en er namen 46 leden (+ partners) aan deel.
Naast geologie werd ook aandacht besteed aan landschappelijke en cultuurhistorische aspecten.

De najaarsexcursie naar de Utrechtse Vecht en Het Gooi op 24 september werd bijgewoond door 31 leden (+ partners) en 27 namen deel aan het afsluitende diner in restaurant Juliana’s in Huizen.
De dag begon met een vaartocht over de Vecht tussen Maarssen en Breukelen. Vandaar gingen we naar museum Hofland in Laren waar we een rondleiding kregen en een lezing van Cees Biermann over het ontstaan van het museum en over het Gooise landschap. Daarna volgde vanuit het museum Hofland een interessante wandeling over de Zuiderheide.

In april 2016 maakte het bestuur bekend dat Tom Reijers bereid was in het voorjaar van 2017 een 5-6 daagse excursie te leiden naar de Maestrazgo (Noordoost-Spanje); als leidraad voor deze LGV excursie zou een HOVO excursie dienen die Tom in de zomer van 2016 naar het zelfde gebied ging leiden. Na de aankondiging meldden zich ruim 20 leden (en partners) aan.
Na de HOVO excursie heeft er een uitgebreide correspondentie plaatsgevonden tussen Tom en het Bestuur over voornamelijk het huishoudelijk gedeelte van het programma, met name de invulling van de lunches en de netto tijd die, na het wetenschappelijk programma, voor de LGV’ers over bleef om gezellig te verpozen. Daarover kon het Bestuur het met Tom niet eens worden.
Omdat de tijd ging dringen om nog een eventuele alternatieve 2017 excursie te kunnen organiseren, heeft het Bestuur, met pijn in het hart, eind augustus 2016 besloten om de excursie van Tom af te blazen.
Het Bestuur hecht er nadrukkelijk aan om te vermelden dat het afblazen van de excursie dus te maken heeft met het afwijkende wensenpakket van het LGV Bestuur t.o.v. de HOVO excursie en geenszins met de wetenschappelijke invulling van het programma. Het Bestuur heeft hierover bericht aan Tom en de potentiële deelnemers, en daarna middels een persoonlijk telefoongesprek van de praeses met Tom.
Het Bestuur heeft Tom schadeloos gesteld voor de extra kosten die hij gemaakt had in het kader van de organisatie van de excursie. Op deze plek wil het LGV Bestuur LGV-lid Tom Reijers nogmaals danken voor de tijd en moeite die hij in de organisatie van de excursie heeft geïnvesteerd.

Het bestuur is Charley Arps erkentelijk voor zijn inspanningen het LGV archief uit de opslagruimte van Naturalis tevoorschijn te krijgen. We gaan nu de inhoud van de 10 dozen inventariseren en bekijken welke documenten de moeite waard zijn om te digitaliseren en op de website te zetten.
We hebben Pauline van der Sluijs bereid gevonden de LGV website in een nieuw jasje te steken.
We danken John Keasberry en zijn zoon James voor hun werk aan onze huidige website www.lgvweb.nl.

Dit jaar ontvingen we weer de gebruikelijke subsidie van het Shell Fonds.
Momenteel heeft ons ledenbestand 247 leden met een bruikbaar e-mail adres en 5 leden die graag per post op de hoogte gehouden willen worden.

In 2016 zijn de LGV ontvallen: Bob Helmig (1952), Tom Masselink (1958), Johan Fuchter (1939), Cay Winkel (1968), Hans Ave Lallemant (1957) en Tine Terpstra (afdelingssecretaresse)

Jaarverslag LGV 2016 (pdf)

Het bestuur bestond in 2015 uit:
LGV logo (zonder tekst)Nout den Boer praeses
Frits Bonvie ab-actis
Arie Speksnijder assessor I
Frans Kunst assessor II
Josje Kriest quaestor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.