2013 Jaarverslag LGV

Jaarverslag over het lustrumjaar 2013

De diesviering op zaterdag 23 maart in Naturalis had als thema ‘de Trias’. De lezingen waren van Prof. Dr. Jonathan Redfern over ‘Pangaean Triassic Atlantic Borderlands’, door Prof. Dr. Brian Williams over ‘Onset of Triassic rift sedimentation, Fundy Basin, Nova Scotia’ en door Dr. Arie Speksnijder over ’The Triassic under your feet’.

Aan het diner in restaurant Einstein namen 33 personen deel.

De notulen van de Algemene Ledenvergadering van 23 maart worden u kort na Nieuwjaar toegezonden.

Van 19-21 april namen LGVers en partners deel aan de voorjaarsexcursie naar het gebied rond Kassel. De excursie vormde een logisch vervolg op de Trias lezingen, die tijdens de Dies waren gehouden. Het gebied rond Kassel is geologisch vooral bekend vanwege de type-secties van de Trias die al lang geleden nauwkeurig zijn beschreven. We bezochten enkele van deze type-secties, maar besteedden ook aandacht aan een aantal fraaie Perm (Zechstein en Rotliegend) ontsluitingen in het gebied. De geologische leiding van de excursie was in handen van Prof. dr. Klaus-Werner Tietze (emiritus hoogleraar aan de Universiteit van Marburg), en Dr. Dirk Radies die een proefschrift over dit gebied heeft geschreven.

Op zaterdag 12 oktober kwamen 32 leden en partners op uitnodiging van TAQA naar Alkmaar. Eerst was er een stadswandeling door de mooie binnenstad. Daarna ging het per touringcar naar Bergermeer alwaar door TAQA een aantal putten wordt geboord op een ‘leeg’ gasveld dat later wordt aangesloten op het gasnet voor gasopslag. In het TAQA bezoekerscentrum in Boekelermeer gaf Nout den Boer uitleg over het project en Dirk Nieuwland over zijn onderzoek naar de waarschijnlijkheid en aard van verschuivingen langs breuken in de ondergrond van het gebied. TAQA bood ons ook een borrel aan hetgeen natuurlijk zeer gewaardeerd werd.
Het afsluitende diner van deze zeer geslaagde dag vond plaats in restaurant Het Gulden Vlies in Alkmaar.

Aan het eind van het lustrumjaar 2013 heeft ons ledenbestand 255 leden met een bruikbaar e-mail adres en 5 leden die graag per post op de hoogte gehouden willen worden.

In 2013 zijn de LGV tot heden ontvallen: Thea Gentis, Caro Lugten, Willem van der Pol, Max Vos en Ad van Ginkel.
We danken Shell voor de toegezegde subsidie van 300 euro en John Keasberry voor het bijhouden van onze website www.lgvweb.nl.

Jaarverslag 2013 (pdf)

Het bestuur bestond in 2013 uit:
LGV logo (zonder tekst)Jaap Focke praeses
Frits Bonvie ab-actis
Josje Kriest quaestor
Arie Speksnijder assessor I
Frans Kunst assessor II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.