2002 Jaarverslag LGV

Jaarverslag van de Leidse Geologische Vereniging over de periode 16 februari 2002 tot 29 mei
2003

Op 16 februari 2002 werd de Dies-bijeenkomst gehouden in Naturalis. De eerste lezing werd gehouden door Prof. Dr. J.J. Dozy over zijn Alpine en Geologische ervaringen in de jaren 30 van de vorige eeuw. Dr. H. van Roermundt heeft ons verteld over de extreme diepten van de Orogene Peridotieten uit Noorwegen. Na de lunch heeft Prof. Dr. H. Priem ons meegenomen op een fascinerende ruimtereis en vertelde hij over

de geologie van de ons omringende planeten.

In totaal telde de dies meer dan 80 bezoekende reünisten. Ook deze keer werd de lunch, de borrel, en ook het
diner in het gebouw aan de Pesthuislaan gehouden.

Een groep van 32 personen ging op excursie naar de Eiffel en Luxemburg onder leiding van Pim Jungerius in het weekend van 26 t/m 29 april 2002. Het was een hele gezellige excursie waarbij naast de geomorfologische processen ook het kunstzinnige aspect aan de orde kwam. De Duitse heer Dr. Ralph Hansen van de Universiteit in Trier, expert op het gebied van de westelijke vulkaan eifel, bleek over een bijzondere muzikale gave te beschikken en luisterde ons op met een orgel concert in de Aula Palestina te Trier.
Op Zondag werden we naast een interessant dagprogramma in actuele helling en bodemprocessen verrast met een uitstekende lunch bij een Geomorfologe, Redgie Miny-de Bont, die in Luxemburg was neergestreken en met haar eega een Camping bedrijf was begonnen.

De najaarsexcursie werd gehouden op 9 november 2002 in de duinen bij Wassenaar; een enthousiaste groep (32 deelnemers) trok de duinen in en werd vakkundig voorgelicht door medewerkers van het Duinwaterbedrijf Zuid Holland. De waterwinning en de huidige inzichten in de natuurontwikkeling van dit duingebied werden uitgebreid getoond en besproken. De excursie werd afgesloten met een prima borrel en diner in restaurant Duinoord.

Helaas zijn ons dit jaar weer enige leden ontvallen. Prof. Dr. P. Ypma en Prof. Dr. E. Niggli, en Drs. T.A. Sieswerda zijn in het afgelopen jaar overleden.

De vereniging telde in het afgelopen verenigingsjaar 359 leden.

Jaarverslag 2002 (pdf)

Het bestuur bestond uit:
LGV logo (zonder tekst)Jan Oele praeses
Christel Hartkamp-Bakker ab-actis
Jaap Liezenberg questor
Andre van der Meulen assessor I
Pit Pilaar assessor II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.