Najaarsexcursie LGV 2019 (12 okt) Rotterdam

Thema: Ondiepe Ondergrond van Rotterdam

Beste Allen,

Rotterdam, Kop van Zuid, Hotel New York
Rotterdam, Kop van Zuid, Hotel New York [foto: Bert Schuchmann, juli 2003]

De LGV Najaarsexcursie zal zijn naar Rotterdam. Rotterdam heeft een eigen Stadsgeoloog en dat is best bijzonder. Drs. Ignace van Campenhout, Amsterdams geoloog, heeft deze functie en zal ons ontvangen. Voor uw informatie, hij houdt zich niet bezig met natuursteen, zoals dat in monumentale gebouwen als banken, kerken, stadhuis, etc. verwerkt wordt of werd. Interessant voor de geïnteresseerde bezoeker, maar hier niet aan de orde.

De Stadsgeoloog verricht werkzaamheden die van doen hebben met ruimtelijke ordening, bodemkwaliteit, funderingstechniek, en de aanleg van ondergrondse infrastructuur; plus het samenstellen van een 3D-databestand waar die ondergrond en alle daarin aanwezige infrastructuur en functies zijn opgeslagen.

Een handvol LGV-ers studeerde ingenieursgeologie en is min of meer vertrouwd met deze materie. Het begrip urban geology is tegenwoordig gangbaar om het intensieve gebruik van de ondergrond in de bebouwde omgeving te helpen mogelijk te maken.

Van Campenhout vertelt ons over zijn werk en neemt ons mee naar projecten in uitvoering. Onderstaande slide is uit een presentatie over zijn werk.

Datum & (nog uit te werken) programma

De datum voor de Najaarsexcursie is zaterdag 12 oktober 2019. Het wordt een middag/avondprogramma, zoals u dat de laatste jaren van ons gewend bent.

Om 13h00 gaan wij per bus naar Rotterdam vanaf het u bekende busstation van NS Centraal Station Den Haag. De dag ontvouwt zich volgens een nog uit te werken excursieprogramma.

Aan het einde van de middag wordt de dag afgesloten met een borrel en aansluitend diner in het welbekende Hotel New York op de Kop van Zuid, voormalig hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn.

Daarna zal de bus u terugbrengen naar het NS Centraal Station in Den Haag.

Noteert u de dag vast in uw agenda! Na de zomer volgt een bericht met het verzoek om u aan te melden.

Vriendelijke groet,
Bert Schuchmann
LGV h.t. abactis

Slide uit presentatie ‘Tussen Kabels en Karboon’ van Van Campenhout en anderen (Jan. 2015)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.