Convocaat LGV dies (8feb2020)

U heeft zich opgegeven voor deelname aan de dies op 8 Feb. a.s. Dankzij een oplettende LGV-er bericht ik u het volgende. Op deze dag zijn er werkzaamheden aan het spoor rond Leiden. Op 8 Feb rijden er geen treinen van / naar of via NS Station Leiden. De NS gebruikt bussen voor de bestemming Leiden NS. Dit gaat gepaard met een vertraging van 15 tot 45 minuten. Check NS Reisplanner om te zien wat dit voor u betekent.

Beste Allen,

Bijgevoegd het convocaat voor de eerstvolgende LGV-activiteit. Dit zal zijn op zaterdag 8 Feb 2020, Golden Tulip – Leiden.

Wij nodigen u uit voor de gebruikelijke Dies Natalis Lezingendag en ALV, en vragen uw aandacht voor de jaarbijdrage aan de LGV.

Met vriendelijke groet,

Bert Schuchmann,

LGV Abactis

Achtergrondinformatie

De Krijt-Paleogeen grens

De Krijt-Paleogeengrens (ook wel Krijt-Tertiairgrens, afgekort K-Pg-grens of K-T-grens; in het Engels: K-T Boundary) is de overgang tussen de geologische tijdperken Krijt (K) en Paleogeen (Pg). In gesteenten is deze overgang terug te vinden als een dunne sedimentlaag, die verrijkt is met het zeldzame element iridium. Tijdens deze overgang vond een massa-extinctie plaats, waarbij veel soorten dieren en planten verdwenen. Deze gebeurtenis wordt de Krijt-Paleogeenmassa-extinctie (of Krijt-Tertiairmassa-extinctie) genoemd. Recente dateringen wijzen op een ouderdom van 65,95 miljoen jaar …. (bron: Wikipedia)


De eerste lezing is door Prof Dr Jan Smit (emeritus Vrije Univ A’dam);
Inleiding in de Krijt-Paleogeen grens, incl. historisch perspectief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.