Diës 2012 – fotoverslag

De diesviering op zaterdag 4 februari 2012 in Naturalis had als thema ‘Het inwendige van de Aarde’ en trok 67 bezoekers (58 Leidse geologen, 7 partners en 2 andere belangstellenden).
We hebben genoten van de lezingen van dr. W. van Westrenen over De diepe Aarde in het laboratorium, dr. R. de Meijer over ‘De grens van Mantel en Kern: de kraamkamer van de Maan?’ en van dr. R. Govers over ‘De voorspelbaarheid van aardbevingen’.
Aan het diner in restaurant van der Werff namen 40 personen deel.

Eén gedachte over “Diës 2012 – fotoverslag

 1. Beste redactie,

  Wellicht heeft u de privé gegevens van Carel Kooter, mijn oud docent fysische geografie en klimatologie.
  k studeerde tussen 1988 en 1992 bij hem en zijn collegae, Jan Kalkwiek en anderen.
  Carel was echt een bijzonder mens die ons raakte.. Hij wist zo ontzettend veel..
  En we genoten er enorm van! Uitgenodigd in Campo, zomervakantie 1990 denk ik.. Waar hij ons meenam in zijn passie voor de bergen.. De Pyreneeën liet ervaren zoals eigenlijk niemand anders dat kon op dat moment denk ik.
  Het was een bijzondere tijd realiseer je jezelf later.. want Carel genoot van het delen! Hij had ook kunnen kiezen voor een vakantie zonder studenten. Tijdens mijn studie milieugeografie in Amsterdam heb ik nog vaak gedacht aan de lerarenopleiding in Rotterdam. Inmiddels werk ik ook als lerarenopleider.. is het onderwijs weer aangepast aan de uitdagingen van deze tijd maar wij kunnen alleen kijken door op de schouders van reuzen te staan. Doe hem de hartelijke groeten en geef aan dat zijn collegae aantekeningen veel langer mee zijn gegaan dat hij zelf vermoeden kon. Fijne groet ook namens Sibrand Wolf en Niels Verkade (weet ik zeker!) Het zijn mijn vrienden en collegae…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.