Diës 2008 – 15e lustrum

De Leidse Geologische Vereniging heeft haar 75-jarig bestaan gevierd met een bijzonder succesvol lustrumjaar. Dat begon op 9 februari met een zeer goed bezochte lustrumdies; ruim 115 leden en invités bezochten de lezingen over het thema: ‘Geologie van Leidse veldwerkgebieden; oude en nieuwe inzichten’. Prof.dr. Reinoud L.M. Vissers sprak over ‘Geodynamica van de Pyreneeën bergketen, nieuwe inzichten’.

Dr. Cor F. Winkler Prins (m.m.v. dr. Bob Wagner) over ‘De Geologie van het Cantabrisch Gebergte vanuit Leids Perspectief, historisch overzicht en nieuwe inzichten’.
Dr. Charles E.S. Arps (m.m.v. dr. René P. Kuijper en dr. Peter Floor): over ‘De Betekenis van het Leids Geologisch Onderzoek van het Hercynisch Grondgebergte in Galicië, NW Spanje, een nabeschouwing van de karteringen en de promotie-onderzoeken van de Afdeling Petrologie, Mineralogie en Kristallografie in de jaren 1955-1977 en overige activiteiten’.

Veldwerk ! lustrumuitgave 1933-2008Op de dies werd het lustrumboek Veldwerk! (preview-pdf) aangeboden. Nout de Boer heeft van alle ingeleverde verslagen en verhalen een pracht stuk historie gemaakt.
De inspanningen per e-mail om de ledenlijst met adressen achterin zo compleet mogelijk te maken leverde maar liefst 60 nieuwe adressen op!
Aan het lustrumdiner in de Engelberthahoeve namen 54 personen deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.