2010 Jaarverslag LGV

Jaarverslag van de Leidse Geologische Vereniging over 2010

De lezingen en diesviering in Naturalis op zaterdag 6 februari 2010 met als thema: “Geodynamica van de Middellandse Zee”, werden weer goed bezocht door 73 Leidse geologen en 4 partners. Dit jaar was een verheugend groot aantal LGVers van de jaren 74-76 aanwezig, van wie velen voor het eerst. We hebben genoten van de lezingen van Professor Dr Rinus Wortel over “Geodynamica van de Middellandse Zee”, van Dr Wout Krijgsman over

de “Messinian Salinity Crisis in de Middellandse Zee” en Professor Dr Cor Langereis over “Paleomagnetisch onderzoek in het Mediterrane gebied”.
Het supersnel geserveerde diner “In den Doofpot” hebben 38 leden en 15 partners nog juist tot zich kunnen nemen.

Veldwerk II ! Lustrumuitgave 1933-2008Op de dies kwam het 85-pagina-dikke boek Veldwerk II uit, weer kundig samengesteld door ons erelid Nout den Boer. Als U dit heeft gemist en alsnog een exemplaar wilt ontvangen stuur dan een mailtje naar de ab-actis: dan krijgt U het boek thuisgestuurd en mag U vervolgens €10 plus portokosten overmaken. Ook van het veel dikkere Veldwerk! uit 2008 zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar voor €20 plus portokosten.

22 LGVers en 10 partners vertrokken met eigen auto’s naar Texel voor de LGV excursie van vrijdag 23 april t/m zondag 25 april 2010 onder leiding van Albert Oost. Bijna allen vonden de locatie van de eerste excursiestop op de Hooge Berg. Het Maritiem & Juttersmuseum, het fraaie weer en de fietsexcursie naar Mok, Geul, Neeltjesnol, en Alberts lezing over de Wadden op de vrijdagavond vielen zeer in de smaak.
We overnachtten in Hotel Bos en Duin, in het bos bij Den Hoorn. Alle excursiedeelnemers zijn weer een stuk beter geïnformeerd huiswaarts getogen.
(Excursie)foto’s kunt U zien en downloaden van de LGV website: http://gallery.me.com/lgvweb#100111&view=null&bgcolor=black&sel=29. We zijn Jan de Coo zeer erkentelijk dat hij ook vanuit het verre Kuala Lumpur de LGV site bijhoudt.

Op zondag 17 oktober 24, togen, net als in 1979 de meeste Leidse geologiestudenten deden, 20 Leidse reünisten en 8 partners naar Utrecht. Wim Dubelaar, Timo Nijland en Rob van Hees hebben elk een groep rondgeleid langs natuurstenen in het centrum van Utrecht. Na de wandeling genoten we een ‘Spaanse’ tapas maaltijd bij “eLe”, in een werfkelder aan de Oude Gracht.

Niet alleen Uw bestuur, maar ook de LGV leden blijven actief bezig. Mocht U geïnteresseerd zijn in de tiendaagse Alpenexcursie (3-12 september 2011) neem dan contact op met Frits Bonvie, Krooneendstraat 18, 2492 NG Den Haag, e-mail bonvies@cs.com. Details en laatste update zijn te vinden op www.lgvweb.nl.

Tot ons leedwezen zijn de LGV in 2010 vijf leden ontvallen. Professor Dr Thomas van der Hammen (1945) overleed in maart in Colombia. Professor Dr Wim Vervoort (1936) en Mevr Drs Bertha Maurenbracher-Bonemeijer (1936) overleden in augustus. Dr John Osten (1940) overleed in september in Chili. Dr Freek van Heijst (1945) en Dr G. de Koning (1940) overleden in december. De LGV zond condoleancebrieven.

We danken Shell voor de driehonderd euro subsidie die we ook dit jaar weer mochten ontvangen. Het volgens de statuten verplichte LGV register omvat nu 815 namen van oud Leids geologen, waarvan 179 reeds zijn overleden, vier weduwes hebben echter aangegeven prijs te blijven stellen op informatie van de LGV. Aan het eind van 2010 had Uw ab-actis 276 bruikbare e-mailadressen. Naar 115 oud Leids geologen sturen we nog steeds papieren convocaten in enveloppen met een postzegel. Geef dus Uw e-mailadres door als U dit jaarverslag per post ontvangt.
Misschien weet u ook nog een adres heeft van één van de 227 oud Leids geologen waarvan in het register de gegevens ontbreken. Het zal U verbazen, maar 25 reünisten hebben aangegeven niet in de LGV geïnteresseerd te zijn.

Jaarverslag 2010 (pdf)

Het bestuur bestond in 2010 uit:
LGV logo (zonder tekst)Jaap Focke praeses
Thea van de Graaff-Trouwborst ab-actis
Josje Kriest quaestrix
Carel Kooter assessor I
Cor Winkler Prins assessor II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.