2004 Jaarverslag LGV

Jaarverslag van de Leidse Geologische Vereniging over 2004

Op 7 februari 2004 woonden 65 Leidse geologen de dies in Naturalis bij. Het dagthema was: “Indonesie”. We hebben genoten van de lezingen van Henk Duyverman over: “Krakatao”, Willem Reinema over: “Kenozoïsche Grootforaminiferen en de letterclassificatie voor de Indonesische Tertiairstratigrafie” en John de Vos, over: “Dubois en zijn rechtopgaande aapmens van Java”.

De LGV jaarvergadering vond plaats na de thee in het auditorium en werd bijgewoond door meer dan 35 leden. Aan het daaropvolgende buffet in Naturalis namen 45 personen deel.

Van donderdag 13 t/m zondag 16 mei 2004 hebben 37 L.G.V. leden deelgenomen aan de excursie onder leiding van Charlie Arps naar de Oost-Eifel en het Zevengebergte. Hotel Hansa in Mendig bleek even plezierig als 15 jaar eerder en mede dankzij het perfecte weer was ook het Mendiger bier op het terras niet te versmaden.

De Drachenfels, Rodderberg en de vele basalten en tuffieten leverden nog veel meer fraaie geologische foto’s op. Jan de
Coo heeft een leuke website met excursiefoto’s gemaakt en oude LGV foto’s . Kijk op: http://homepage.mac.com/jandecoo/LGV (niet meer bereikbaar).

Ook de najaarsexcursie naar de lithotheek van de TNO-NITG in Zeist op 30 oktober was zeer de moeite waard. De 21 deelnemers hebben met veel interesse gekeken naar het interessante kernmateriaal van de putten Kemperkoul en L11-6, dat Harmen Mijnlief en Tjaard Kuipers in de kernloods hadden uitgelegd.
De middag werd afgesloten met een prima borrel ten huize van onze quaestor Jaap Liezenberg in Bilthoven en een diner in het
wijn en spijslokaal van Bilthoven.

Tot ons leedwezen zijn ons in 2004 weer enige markante leden ontvallen. Onze oprichter Prof. dr. J.J. Dozy overleed op 1 november op 96-jarige leeftijd, Prof. dr. L.M.J.U. van Straaten overleed op 8 mei op 84-jarige leeftijd. Verder ontvingen we bericht van het overlijden van Dr. D.P. Bosscha-Erdbrink, Drs. A.J. Bijwaard, Drs. E.J. Holtrop, Drs. W. Kunze, Dr. H.K. Loose, Dr. T.A. Wijmstra en van Bram Verhoorn.

De vereniging telde in het afgelopen verenigingsjaar 391 leden, van 21 leden hebben we een foutief adres en 14 leden hebben aangegeven geen informatie van de LGV meer te willen ontvangen.

Jaarverslag 2004 (pdf)

Het bestuur bestond in 2004 uit:
LGV logo (zonder tekst)Jan Oele praeses
Thea van de Graaff-Trouwborst ab-actis
Jaap Liezenberg quaestor
Carel Kooter assessor I
Cor Winkler Prins assessor II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.