2001 – Cantabrië

De excursie werd gehouden in het Cantabrisch gebergte in Noord-Spanje van 1 tot 10 juni 2001. De reis was uitstekend verzorgd en begeleid door Tom Reijers, die met veel energie deze excursie had opgezet en uitgewerkt. Een totaal van 28 leden vlogen naar Léon om aan dit evenement deel te nemen.

Het gezelschap werd feestelijk onthaald met een maaltijd in Los Barrios de Luna, georganiseerd door de plaatselijke bevolking, het gemeentebestuur van Villamín en mensen van het museo El Pastór. Hier werd door de excursie leider een gedenkplaat overhandigd aan Spaanse collegae.

De plaat herinnert aan de jarenlange werkzaamheden van Leidse geologen en studenten in het gebied van het Cantabrisch Gebergte en is tevens een dankbetuiging voor de enorme gastvrijheid die wij van de mensen aldaar mochten ontvangen. De plaat hangt nu op een sokkel naast de ingang naar de hof om de kerk van Los Barrios de Luna, en wordt gegarandeerd ‘un lugar sagrado’ ofwel een nieuwe zijtak van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.