Bert Gietelink overleden

Beste Allen,

Bert Gietelink
Bert Gietelink
Tot mijn spijt deel ik u mede dat op 12 Oktober 2018 LGV-er Dr. Bert Gietelink in Frankrijk is overleden. Dit bericht bereikte mij met anderhalve maand vertraging via de familie. Bert groeide op in Luxemburg en begon zijn geologiestudie formeel in het jaar 1963 en feitelijk in 1964. Hij nam bijgevolg deel aan de geologenjaarclub Taffia, studenten die tijdens en na de studie in dit verband contact onderhielden. Tijdens de studie was Bert organisator van een geologie excursie naar Luxemburg, waarbij zijn ouderlijk huis gold als uitvalsbasis. Bert was een vrolijke student die wel van een feestje hield en zijn studie daar niet onder liet lijden. Hij haalde zijn tentamens probleemloos. Bert deed veldwerk in Cantabrië, en deed o.a. mee aan de doctoraalexcursie van 1969 naar het Barrandium in Tjechië (zie foto hieronder). Hij promoveerde in 1972 met een scriptie getiteld “Sedimentology of a prograding linear coastline followed by three high-destructive delta complexes (Cambro-Ordovician, Cantabrian Mountains NW Spain)”.

Bert werkte een aantal jaren als exploratiegeoloog voor Shell in Sarawak (Maleisië) en in Brunei. In 1978 keerde hij terug naar Nederland om te gaan werken voor het Staatstoezicht der Mijnen in Den Haag. Vervolgens terug in de olie- en gaswereld van de NAM, later werkzaam als Manager HSE. Zijn werkzaamheden beperkten zich niet tot Noord-Nederland; hij werd ook ingezet in Syrië.

Na een consultancy periode bij PriceWaterhouse / Witteveen & Bos werd het in 1995 tijd voor eigen ondernemerschap. Bert verrichtte sindsdien met succes consultancy in binnen- en buitenland op het gebied van Total Quality Management (TQM) en organisatieverandering. Hij reisde onder meer naar Suriname, waar mede-Taffiaan Eddie Jharap en collega’s zijn kennis op het gebied van QHSE bijzonder waardeerden. Zijn gepensioneerde periode werd besteed aan leuke klussen in Nederland en Frankrijk. Bert genoot van Frankrijk en woonde daar prachtig.

Bert was een rustige, intelligente man die zijn eigen weg goed wist te vinden. Binnen het gezin streng, rechtvaardig en ondersteunend. Enkele jaren geleden verloor Bert zijn vrouw Bellie. Bert zette zich in als coach van sportteams en was actief in de Rotary. Op 1 juli 2018 enkele maanden voor zijn overlijden werd hij President van de Rotary Club District 1740 in Aubusson, Frankrijk. Bert werd 72 jaar.

Joost Gietelink, één van de 6 kinderen van Bert, bracht het overlijden onder aandacht van de LGV en is namens het LGV Bestuur gecondoleerd met het verlies van zijn vader.

Ik kreeg een aantal foto’s doorgestuurd van collega-geologen, die ik graag met u deel.

Met vriendelijke groet,
Bert Schuchmann
LGV Abactis a.i.
23 Nov 2018

Oefenkartering 1965, Ardennen
Oefenkartering Ardennen 1965.
Links voor Tom Reijers; midden voor Bert Gietelink
Barrandium 1969
Stratigrafie excursie Barrandium, Tjechië 1969.
Links voor Carel Kooter, midden Bert Gietelink, rechts Hans Braakman
Rotary, mei 2018
Mei 2018: Bezoek van Bert Gietelink (r) met Rotary Club van Aubusson aan de Rotary in York (UK)
Rotary 2018
Mei 2018: Bezoek van Bert Gietelink (r) met Rotary Club van Aubusson aan de Rotary in York (UK)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.