Archief

logo LGV

Een Leids Geologisch toneel met een historische gelaagdheid

De LGV archieven staan bol van interessant, komisch, wetenswaardig, historisch materiaal. Een domein van archiefdozen met documenten van 1933 tot +/- 2000, dat onderhanden wordt genomen (Frits Bonvie & Frans Kunst) om een redelijk complete geschiedenis van de vereniging te krijgen.

Ook is hierin plaats voor herinneringen, anekdotes, foto's uit uw Jaar van Aankomst! Aanleveren van materiaal kan via: lgvwebsite@gmail.com

De Leidse Geologische Vereniging, opgericht in 1933, heeft als actieve vereniging van geologiestudenten in Leiden bestaan tot 1983, toen, door een betreurenswaardige dwaling van de toenmalige Nederlandse overheid, de meest florerende geologieopleiding in Nederland werd overgeheveld van Leiden naar Utrecht. Sinds 13 januari 1983 echter is de LGV voortgezet als reünistenvereniging bestaande uit enkele honderden leden, die jaarlijks diverse activiteiten organiseert.

Berichten uit het Archief

 • Convocaat LGV dies en voorjaarsexcursie 2018

  Geachte Ereleden, penningdragers en leden van de Geologische Vereniging, Het bestuur heeft het genoegen u uit te nodigen voor de diës, die zal plaatsvinden op zaterdag 17 februari 2018 in het Golden Tulip hotel aan de Schipholweg 3 te Leiden (schuin tegenover het station). Als u met de auto komt, kunt u

 • Exc. Gebergtevorming Pyreneeën met Georeizen, 24-31 mei 2018 Luchtfoto Pyreneeën

  De laatste week van mei 2018 (24 mei – 31 mei 2018) zal een geologische excursie naar de Pyreneeën worden georganiseerd in Georeizen verband. De excursie wordt geleid door Arie Speksnijder en Leo Minnigh.

 • Lustrumexcursie Tsjechië, 8-12 mei 2018

  De lustrumexcursie zal naar Tjechië gaan en daar zullen verschillende plekken worden bezocht, zoals Praag, het Barrandium, Beroun en Karlstein. Het programma heeft ook culturele elementen.

 • Cees Passchier wint Stephan Mueller medaille, april 2017 Stephan Mueller medaille voor Cees Passchier, 2017

  De Nederlander Cees Passchier, hoogleraar Tectonophysics & Structural Geology aan de Universiteit van Mainz, heeft dit jaar de Stephan Mueller-medaille gewonnen.

 • LGV najaarsexcursie: Biesbosch, 30-9-17 Peter Vos - Origin of the Dutch coastal landscape

  Peter Vos is de spreker op de najaarsexcursie op 30 september 2017. Vertrek vanuit Werkendam.